Kysymyksiä ja vastauksia

Miten potkupyörällä liikutaan liikenteessä?

Potkupyörällä liikutaan liikenteessä kuten jalankulkija. Maantiellä käytetään tien vasenta reunaa. Heijastimet ovat valkoiset eteen että taaksepäin.

Miksi ESLA-Potkupyörässä jarrut vaikuttavat etupyöriin? Eivätkö takajarrut olisi turvallisemmat?

Potkupyörän suunnitteluvaiheessa jarruja on tutkittu ja testattu paljon. Takapyöriin vaikuttavia jarruja käytettäessä jarrutusmatka oli kaikissa olosuhteissa pidempi kuin etujarruilla. Lisäksi takajarrujen pitkät vaakasuorat vaijerit saattavat jäätyä talvella. Siksi etujarrut ovat paremmat. Kumpiakin jarruja käytettäessä käyttäjän on pidettävä huoli siitä että jarrut toimivat ja ovat oikein säädetyt.

Minun on vaikea saada pumpattua ilmaa renkaaseen?

Ilmaventtiilin sisällä oleva hauli voi toisinaan juuttua ja estää ilman kulun. Sen saa kätevästi avattua esimerkiksi suoraksi oikaistulla paperiliittimellä.

Potkupyöräni renkaaseen on tullut pieniä hiushalkeamia. Rengas on muuten ehjä, onko minun vaihdettava uusi rengas?

Renkaan ominaisuudet riippuvat raaka-aineseoksen kovuudesta. Jos kumi on pehmeää hiushalkeamia ei synny, mutta kumi kuluu nopeammin. Jos kumi on kovempaa se kestää paremmin kulutusta, mutta hiushalkeamia saattaa esiintyä. Ne eivät ole vaarallisia eikä sisärengas niiden takia puhkea. Potkupyörän renkaat on valittu niin että niiden kovuus on optimaalinen.

Potkupyörässä on käsijarrut molemmille etupyörille erikseen. Mitä tapahtuu, jos käyttää vain toisen puolen jarrua? Eikö potkupyörä vedä silloin sivulle?

ESLA-Potkupyörän ohjauslaitteisto on suunniteltu siten, että jarrutuksessa sivulle vetävien voimien vaikutus on saatu kumottua. ESLA-Potkupyörä ei vedä sivulle jarrutuksessa. Tämä on helppo kokeilemalla todeta.