Kysymyksiä ja vastauksia

Minkä kokoisen potkukelkan ostan lapselleni?

Potkukelkan koko riippuu lapsesi pituudesta. Voit tarkistaa potkukelkan koon potkukelkkojen mittataulukosta.

»Potkukelkkojen mittataulukko

Miksi potkukelkassa ei ole korkeuden säätöä ?

Potkukelkat on numeroitu koon mukaan 1-8. Koon mukana kasvaa korkeuden lisäksi myös pituus ja leveys sekä osien muutkin mitat. Siten kelkka saadaan toimimaan parhaiten ja ajo-ominaisuudet pysyvät hyvinä.

Jos haluaa potkukelkan, jota voi moni perheenjäsen käyttää niin siihen voi olla sopiva Kickspark. Siinä on korkeudensäätö ja jokainen voi säätää kelkan itselleen sopivan korkuiseksi.

Miten potkukelkalla liikutaan liikenteessä ?

Potkukelkkailija on jalankulkija. Maantiellä käytetään tien vasenta reunaa. Heijastimet ovat valkoiset sekä eteen että taaksepäin.

Potkukelkkani ei luista, mikä neuvoksi?

Potkukelkan jalakset sinkitään korroosion ehkäisemiseksi. Voit parantaa luistoa poistamalla jalasten pohjan sinkkipinnan käyttämällä hiekkapaperia tai hiomasientä 80-240.

Meilläpäin tiet hiekoitetaan niin tehokkaasti, ettei potkukelkalla voi liikkua ?

Tämä on ongelma joissain taajamissa. Usealla paikkakunnalla on kuitenkin tehty päätös, että kevyen liikenteen väylästä jätetään toinen reuna hiekoittamatta potkukelkkailijoita ja pulkalla liikkuvia varten. Näin säästetään samalla kustannuksissa hiekoituksessa ja keväällä puhdistuksessa. Tähän on olemassa oma liikennemerkki. Voit lukea lisää liikennemerkistä täältä:

Hiekoittamaton kelkkakaista

Olen 165cm pitkä ja kokotaulukon mukaan minulle sopisi parhaiten T4-malli. Kaverillani on T6 ja se on jotenkin vakaampi. Kumpi olisi minulle parempi ?

Voit valita kumman tahansa. Potkukelkan sopiva korkeus riippuu paljon käyttötavasta. Jos käytät potkukelkkaa etupäässä kunnon kohotukseen tai liikut pitkiä matkoja on matala kelkka parempi.

Onko potkukelkkaan saatavilla pyöriä?

Potkukelkkoihin on aikoinaan tehty pyörästöjä. Näiden tekeminen on valitettavasti lopetettu Potkupyörän tullessa markkinoille. Potkupyörä on turvallisempi ja helpompi ohjattava. Se käy myös ympärivuotiseen käyttöön.