E. S. Lahtinen Oy

E. S. Lahtinen Oy ligger i byn Koura i Seinäjokiregionen i det finländska landskapet Södra Österbotten. Företaget har 33 anställda och tillverkar ESLA-motionsredskap samt som underleverans metallkomponenter till andra företag. Företaget har en lång historia. Företagsverksamheten startade med försäljningen av Indian-motorcyklar den 31.10.1928.

Verksamhetsidé

E. S. Lahtinen Oy planerar och tillverkar ekologiska ESLA-motionsredskap för trygg och bekväm motionsträning året runt både inomhus och utomhus. I underentreprenaden ligger fokus på tillverkningen av metalldelar med pressteknik.

Värdegrund

E. S. Lahtinen Oy är ett solitt familjeföretag som växer kontrollerat. En tillförlitlig leverantör och en trygg arbetsplats. Ett starkt finländskt och ärligt företag.

ESLA-produkterna är inhemska

ESLA-produkterna tillverkas i Finland och vi använder i möjligaste mån finländska råvaror. ESLA-motionsredskapen är till 80–99 procent av finländskt ursprung.

ESLA-motionsredskap säljs i Finland av sport-, cykel- och järnaffärer samt andra välsorterade företag i branschen.

ESLA-produkterna utvecklas kontinuerligt

E.S. Lahtinen Oy sköter produktutvecklingen inom företaget och vi satsar på kvalitet och produktansvarsfrågor. ESLA-produkterna är uttryckligen kända för sin höga kvalitet och produkterna har CE-märkning. Vi bedriver kontinuerlig produktutveckling och utvecklar verksamheten i enlighet med kvalitetsstandarden ISO 9001.

Miljökonsekvenserna under produktens livscykel

ESLA-produkterna planeras och testas noga innan de kommer ut på marknaden. Sparkcyklarna, rollatorn och gåstödet är CE-märkta. Alla ESLA-produkter har bevisligen en mycket lång livslängd. Modellförändringar planeras så att delarna kan bytas ut så länge som möjligt. Alla reservdelar fås från fabriken ännu tio år efter att en produkt har utgått från sortimentet.

ESLA-produkterna är planerade så att de olika råmaterialen kan återvinnas. Trä-, metall- och plastdelarna kan enkelt monteras isär och sorteras för återvinning. ESLA-produkterna förbrukar ingen energi under användningen och orsakar inga utsläpp i miljön.